Sunday, May 23, 2010

Si Lurus Bendol (24SX)

Pak Mat seorang duda kematian isteri, ada anak nama Bedol yg lurus bendul.Tahap maksima kebendulannya. Pak Mat susah


hati mengenangkan jika dia mati esok siapa nak tengok-tengokkan si Bedol ni. Keputusan diambil untuk mengahwinkan

si Bedol ni dengan seorang andalusia bernama Minah.

Pak Mat:'Bedol!bapak nak kawinkan kau dengan Minah! Setuju tak?'

Bedol:'Ikut suka bapak lah!.Saya ngikut saja',kata Bedol selamba walaupun dia tak tahu apa itu kawin.

Dipendekkan cerita maka berkahwin lah Bedol dengan Minah.

Pak Mat pening memikirkan macammana nak ajar Bedol apa-apa yg perlu dibuat bila tidur dengan Minah sebab

si Bedol ni lurus bendul.

Pada malam pertama sebelum masuk bilik Pak Mat bisik kat Bedol...

Pak Mat:'Bedol! Sebelum tidur kau bukak baju Minah!.

Bedol:'Baik pak!'

Besok pagi masa bersarapan Pak Mat tengok muka Minah masam je lalu sambil berbisik dia bertanya Bedol...

Pak Mat:'kau dah buat macammana yg bapak ajar?'

Bedol:'dah pak! Saya bukak baju dia'

Pak Mat:'Lepas tu kau buat apa?'

Bedol:'Saya tidur'

Pak Mat garu kepala...

Pak Mat:'malam ni lepas kau bukak baju Minah,kau selak kain kau ya!'

Bedol:'Baik pak'

Malam berlalu...beso k masa sarapan pak Mat tengok Minah masam mencuka..

Pak Mat:'Kau buat apa yg bapak ajar malam tadi Dol?'

Bedol:'Dah pak'

Pak Mat:'Kau buat macam mana?'

Bedol:'Lepas bukak baju Minah saya selak kain saya!

Pak Mat:'Lepas tu?'

Bedol:'Lepas tu saya tidur'

Pak Mat merungut-rungut krn kebendulan melampau si Bedol...

Pak Mat:'Bedol!Malam ni lepas kau bukak baju Minah dan selak kain engkau,

kau masukkan anu engkau dalam anu Minah tau!!

Bedol:'Baik pak!'

Besok paginya Minah tak keluar sarapan sebagaimana biasa.Pak Mat tersenyum memikirkan

tentang keberkesanan ajarannya kat Bedol.Tiba-tiba dia nampak Minah dengan wajah yg lagi

masam dr semalam.Dahla macam tu berjalan pun dihentaknya kaki kuat-kuat.

Pak Mat pandang Bedol...

Pak Mat:'kau dah buat macam bapak ajar malam tadi Dol?'

Bedol:'Dah pak!

Pak Mat:'kau buat macam mana?

Bedol:'Saya bukak baju Minah,saya selak kain saya dan masukkan anu saya ke dalam anu Minah'

Pak Mat:'Bagus! Lepas tu?'

Bedol: 'Lepas tu saya tidur'

Pak Mat betul-betul bengang dgn si Bedol..Takkan yg tu pun dia nak ajar jugak...baik dia aja

yg kawin dgn Minah...sehari an dia mundar-mandir mencari idea...last- last idea pun datang dan

dia pun bisikkan kat Bedol.....

Pak Mat:'Bedol!Bapak nak tolong engkau ni tapi bapak tak buleh le sebilik dengan engkau,bapak

kat luar pintu je.Macam ni.lepas kau bukak baju Minah,lepas kau selak kain engkau dan lepas kau

masukkan anu engkau dalam anu Minah kau tunggu bapak bunyikan botol,bunyi pertama kau sorong anu

kau dan bunyi kedua kau tarik anu engkau..begitu lah seterusnya,faham? '

Bedol:'faham pak!janji bapak tolong Bedol ye!!'

Malam menjelang, Bedol dah ready menunggu bunyi botol,Pak Mat kat luar pintu, setelah pasti Bedol

dah bersedia dia pun"TOING" ketukan pertama,Bedol pun sorong,"TOING" ketukan kedua Bedol pun tarik...

begitu la kerja Pak Mat....dia terdengar rengekan dari Bedol dan Minah.dia berasa seronok kerana

berjaya membuatkan Bedol bertindak sbg seorang suami sejati...Lasy- last dia terdengar Bedol menjerit...

apa yang dijeritkan tu!!KUENG KUENG KUENG

Bedol:'Bapak! !Boleh lajukan ketuk botol tu tak?Apasal lembab sangat?



Pak Mat: #$%^*&)(*_)+++
 
 

11 comments:

  1. hahahahhahaah.. sgt bendul la...
    release tension ni... dasyat seyhhh!!

    part xtahan...:

    Bedol:'Bapak! !Boleh lajukan ketuk botol tu tak?Apasal lembab sangat?

    MASIH BENDUL lagi tuuu!!!

    ReplyDelete
  2. ermm..just bg pendapat je...
    kalo buang word verification tu lg bgus.. sng nk komen..kdg2 jadi malas nk follow word verification tu... just pndapatan je ni..

    ReplyDelete
  3. Lya: ok da buang..nway thanks for the suggestion :)

    ReplyDelete
  4. hehehhe.. testing..testing...
    kan sng nk komen!!!
    selamat maju jaya dlm arena blog ni!!

    ReplyDelete
  5. aku lg trgelak tgk gmbo tu..ahah!!cm same2 glk jer ngn die

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails