Sunday, May 16, 2010

Pengalaman Hari Guru :)

Salam semua..Huh sempena hari guru ni teringat afyrd masa kecik2 dulu. Time tu darjah 6 n pengalaman yang x boleh nk dilupakan ialah kena penampar ngn cikgu n kna lucut jawatan pengawas.

Ceritanya bermula begini, pada pagi tu kitorg ada lawan bola. So team afyrd ni kira team senior kt sekolah lawan ngn team pelapis. Team pelapis ni team yang under kelolaan cikgu dimana team ni akn mewakili sekolah pada tahun hadapannnya. So pagi tu kitorg ada match antara team senior ngn team pelapis. Lwan punya lawan smpai membawa ke minit penalti. Kiranya seri la. So sepak punya sepak ditakdirkan team kitorg kalah.


So bila kalah biasalakan. Ada dendamnya.. Uhhh mana boleh team senior kalah. So disebabkan afyrd yang agk otai di sekolah, hehe so cm x puas ati la. Kelas kitorg kt ats tingkat 3 so menjerit la sekuat hati kutuk team pelapis ni. "PELAPIS BODOH ,PELAPIS BODOH..." hahaha..jerit siap ketuk2 pinggan lagi coz time hari guru kna bwa pinggan sendiri tuk jamuan. Abis ketuk pinggan smpai pecah. Huhhh.. Pastu cikgu dari bawah da ushar team kitorg n dgn slumbernya dia panggil. "KOrang turun Skang!" uhh...masing2 cuak abis.

Dgn slumbernya afyrd n the gang turun la. Cikgu tu namanya cikgu Wan. Masih lagi afyrd igt namanya.hehe..Pastu apalagi, time kena tnya tuh sorg pn x ngaku n disebabkan afyrd yang kepala time tuh afyrd gk yang kena. Huh apalaa nasib... Pastu cikgu wan x puas ati trus pelempang 2 3 kali. Byak kali gk kot.. Huhu.."dgn serta merta kamu dilucutkan jawatan pengawas!" perhhh..afyrd kna lucut jawatan pengawas.



Abis pada tuh afyrd naik balik ats kelas n time tu member2 pompuan tnya. Awak kenapa firdaus? dgn sedihnya menjawab kna lucut pengawas. Time tuh budak2 pompuan x taw coz diorg sibuk ngn netball diorg. Lps main baru diorg taw kejadian tu. Sume simpati kot. Huhu..N kesimpulannnya tgh hari time nk balik tuh afyrd jmpe personal ngn cikgu wan coz cikgu wan juga merupakan cikgu disiplin kt sekolah tu. So mintak maaf n smpai nangis2..Huhuh..Takot nti parent taw. So kejadian pada hari tersebut mengecohkan dan hari guru pada tahun tersebut afyrd menyambut dgn hambar.

P/s : Lps 3 minggu selepas tu afyrd dilantik semula manjadi pengawas disebabkan reputasi yg cemerlang yang afyrd tjukkan..Maafkan daku wahai cikgu n SELAMAT HARI GURU ;)

3 comments:

  1. haha..pidot abesla anak ko mesti perangai macam tu jugak..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails