Sunday, May 23, 2010

Kepenatan di Hari Ahad

Alooo fren2 di luar sana?Ada sihat?..Hari ni saja Afyrd nk tulis entry tuk nk menghilangkan rasa bosan yang melanda diri ni..Urmm x taw nk tulis apa actually coz tringat je kt umah di Kedah. Cita pasal Kedah kali ni saja nk tulis dalam lorhat utara plak..HEhe..

So ampa semua apa khabaq?Tudia nk habaq mai..Sekali lorhat utara keluaq x leh nk bwat apa dah la..hehe.. Harini pagi2 dah bgn awai.. Coz Afyrd ada exam CIDB Wiring Course.. So saja ja amik nk tambah ilmu pengetahuan Bukan apa, at least taw la jgk pasai wiring2 nih. Nama ja budak Elektrik tpi x taw wiring cm x bes nk habaq mai.

So bgn pagi kul 8 da grak dari rumah. Sampai da kul 830 kt seksyen 25. Biasa la jji melayu, katanya nk start 830 at last 9 gk start. Masa depa bagi 5jam 30min tuk siapkn complete wiring n sampai menyala lampu. Sapa x menyala kira failed..Heheh..Tkt gk x nyala..



ni dia progress awal.. 


Still lagi serabut coz x complete lagi. Objective hanya mahu menyala.So nk bwat apa buat cantik2. Alat pn x cukup nk bwat cntik2. Yang satu x besnya panas gila kt sini. Mmg x da kipas, n environment dia mmg mcm dalam bgnan yg baru nk bwat. Mmg koboi abih..Hahahaa..Buat punya buat aku dapat menyiapkan selama 3 jam sahaja..HEhehe..Siap tester tuh datang on switch trus menyala. Alhamdulillah. Selamat n lulus..

taadddaaaa.....


Yahuuu..dah nyala..Bangganya aku..


Dah menyala ok..Hahhaa..tudia ..tapi x dan nk tangkap gambaq sebab yang len dah tgu nak amik mentol. So dan tangkap satu mentol pn jadi laa..
Then balik dengan kepenatan pastu pegi lunch dlu ngn Farah,Dyen,Pana n Jai. Stan plak nk balik mkn kt umah.So x dpt nk join..Ni rakan2 seperjuangan aku semasa amik cidb n degree..Byk lagi kalo nk sebut.(Nama lain tu next entry aku expose k) . Lps mkn smua trus blk umah mandi n rest dan trus tdoq smpai kepetang. Bgn blk blogwalking sket pastu mlm kuaq dinner ngn Farah n Lin.

Kuaq dinner pi ngn depa dapat plak port baru..Best jgk la..ada charkoteaw, nasi kukus,sate,seafood, otak2, n byk lagi la..Mcm2 ada. Kalo haampa nk taw port nih kt seksyen 7 kt Guardian. Then balik umah trus ber09 smpai aku mnulis entry nih..HIhi..So x leh nk merapu panjang sebab aku nk kna bgn awl sperti biasa esk untuk ke kelas 3P aku yang x abis2 lagi. Apa2 pn klas ni mmg best. Thanks to cik Nurhakim..Anda mmg terbaek.



P/s: Sesiapa nk RM200 dgn mudah amiklah sijil CIDB wiring yang aku amik ni. Just attend class mlm selama 4hari then trus amik exam tuk hari berikutnya. Exam amat mudah. Just email me afyrd@yahoo.com kalo berminat. Datng kelas dh dapat RM200.Tq :)..have a nice day..

.








6 comments:

  1. haha comel la buat dalam lorat kedah!
    best! (^^)

    ReplyDelete
  2. next time sy nk buat dlm loghat kelantan la..hihihi

    ReplyDelete
  3. Tudia habaq mai..
    Lepaih ni kita tukaq pi lorhat lain plakk noo..

    ReplyDelete
  4. heheheh.. tau CIDB pon ada sediakn kursus utk belia kn.. xrugi kalo join...

    k.lya pon ada kad CIDB.. tmpat keje ni..wajib ambik.. sbb kerja dlm industri pembuatan kapal

    ReplyDelete
  5. dtg klas je dh dpt duit??huhu..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails